آشنایی با سقف شیبدار و مزایای استفاده از آن

سقف شیبدار که به آن سقف شیروانی هم گفته می شود در مقابل سقف‌های مسطح قرار دارد، یعنی بین ابتدا و انتهای این سقف‌ ارتفاعی مشاهده می‌شود، شیب اینگونه سقف ها می تواند بین 12 تا 89 درجه باشد، همچنین از مواد مختلفی برای پوشش سقف‌های شیبدار استفاده می‌شود. در این مطلب قصد داریم به‌طور کامل ویژگی‌های این سقف‌ها را بررسی و شما را با مزایا و معایب استفاده از آن‌ها آشنا کنیم.

سقف شیبدار چیست؟

سقف شیبدار برای یک خانه ویلایی سفید رنگ

سقف شیبدار، سقفی است که از یک طرف به سمت دیگر شیب دارد، به این ترتیب یک سمت آن بالاتر از سمت دیگر است. این شیب به ساختمان کمک می‌کند تا برف و باران به سمت پایین جریان پیدا کند و هدایت شود و به همین ترتیب مانع نفوذ آب به داخل ساختمان می شود.

اختلاف ارتفاع در سقف‌های شیبدار موجب زیبا و خاص شدن طراحی ساختمان می‌شود. کاربرد سقف‌های مسطح در ساختمان‌های مسکونی و تجاری است، در حالی‌ که سقف‌های شیبدار علاوه بر ساختمان‌های تجاری در ویلاها، سوله‌ها ، آلاچیق‌های داخل حیاط و یا فضای باز مجتمع‌های مسکونی هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین در صورت استفاده از سقف شیبدار، در فضای داخلی ساختمان، ارتفاع سقف افزایش یافته و فضای داخل ساختمان بزرگ‌تر به نظر می‌آید. برای سقف شیبدار از پوشش‌های متنوعی مانند تایل سنگ‌ریزه ای، تاپ تایل، دکرا، ورق گالوانیزه، سفال و … استفاده می‌شود که هرکدام ویژگی‌های منحصربه‌فرد و قیمت متفاوتی دارند.

 

تماس با کینگستون

مزایای سقف شیبدار چیست؟

  • اجرای آسان
  • ایجاد فضای بزرگتر
  • تخلیه آسان آب برف و باران
  • تهویه مناسب ساختمان
  • دوام و ماندگاری بالا

اجرای آسان سقف‌های شیبدار

نصب و اجرای سقف شیبدار کینگستون توسط افراد متخصص

یکی از مزایای سقف شیبدار این است که طرح این سقف‌ها ساده بوده و به‌سادگی می‌توان آن‌ها را اجرا کرد، همین ویژگی باعث استقبال گسترده از این طراحی می‌شود همچنین هزینه‌ی نصب آن‌ها کم است و بدون تحمیل هزینه‌ی اقتصادی بالا می‌توان این سقف‌ها را نصب کرد.

ایجاد یک فضای بزرگ با سقف شیبدار

زیرشیروانی بزرگ سفید رنگ

با مقایسه‌ی سقف‌های مسطح و شیبدار متوجه می‌شویم که فضای زیر سقفی که به‌شکل شیروانی طراحی می‌شود، بزرگ‌تر است، در نتیجه برای مکان‌هایی مانند سوله که نیاز به استفاده حداکثری از فضا داریم، این سقف‌ها مناسب‌تر هستند.

تخلیه‌ی آسان آب باران و برف

پوشانده شدن سقف شیبدار به وسیله برف

مزیت اصلی استفاده از سقف شیبدار این است که به دلیل اختلاف ارتفاع، باران و برف روی آن جمع نمی‌شود و به‌راحتی تخلیه می‌شود حتی در صورت بارش برف سنگین، به‌دلیل عدم نیاز به برف‌روبی و تخلیه‌ آسان آن از روی سقف، احتمال آسیب به ساختمان کم می‌شود.

تهویه مناسب ساختمان

سقف مدل شیبدار به‌دلیل طراحی خاصی که دارد موجب تهویه مناسب و همچنین جریان داشتن هوا در ساختمان می شود. تهویه‌ ‌آسان به‌طور طبیعی میزان بازده حرارتی ساختمان را هم بهبود می‌دهد، به همین دلیل هوای داخل ساختمان در تابستان و زمستان مطلوب خواهد بود.

این نکته را هم در نظر داشته باشید که سقف‌های با شیب زیاد، فضای بیشتری دارند؛ در نتیجه تغییر دمای محیط زمان‌بر خواهد بود، اما اگر شیب ساختمان کمتر باشد، تغییر دما به‌راحتی صورت می‌گیرد.

دوام و ماندگاری بالا

استفاده از سیستم زهکشی مناسب برای پیشگیری از نشت آب و رطوبت به داخل ساختمان در سقف های مسطح الزامی است، اما مزیت سقف های شیبدار این است که برف و باران روی آن نمی ماند و در صورت خرابی به راحتی قابل تعمیر است.

در بین انواع مختلف پوشش هایی که برای سقف شیبدار موجود است استفاده از تایل های سنگریزه ای به دلیل طول عمر بالاتری که دارند به صرفه تر است و همچنین هزینه نگه داری آنها پایین تر است.

معایب اجرای سقف شیبدار چیست؟

با اینکه سقف مدل شیبدار مزایای متعددی دارد، اما برخی معایب و محدودیت‌هایی هم دارد که قابل انکار نیست. موارد زیر معایب سقف مدل شیبدار هستند:

استحکام ناکافی در برابر وزش باد

یکی از محدودیت‌های سقف مدل شیبدار این است که ممکن است نتواند در برابر وزش بادهای شدید مقاومت کند و دچار آسیب ‌شود. اگر ایرادی در نصب این سقف‌ها وجود داشته باشد، حتی احتمال اینکه سقف فرو بریزد هم زیاد است. البته در صورتی که در مراحل نصب و اجرا تمام نکات به‌درستی رعایت شوند، مشکل خاصی ایجاد نمی‌شود.

عدم امکان استفاده از سقف شیبدار برای ساختمان‌های با معماری پیچیده

نمی‌توان ساختمان‌هایی که چند سطح دارند یا پلان اجرایی آن‌ها پیچیده است را  با سقف غیرهمسطح یا شیبدار تجهیز کرد.

برای آشنایی کامل با مزایا و معایب سقف های شیبدار کلیک کنید.

انواع سقف شیبدار

سقف‌های غیرمسطح به‌شکل‌های مختلفی طراحی و اجرا می‌شوند. در ادامه با انواع سقف‌های شیب‌دار آشنا می‌شوید.

1.سقف‌های پروانه‌ای

سقف پروانه ای شیبدار

سقف پروانه‌ای به سقف v شکل معروف است و از اتصال دو قسمت سقف در بخش میانی ساختمان تشکیل می‌شود؛ به‌این‌ترتیب شکل یک پروانه را به ذهن تداعی می‌کند و دلیل نامگذاری این سقف‌ها همین است. این سقف‌ها در مناطق گرمسیری طرفداران زیادی دارد.

2.سقف‌‌های منحنی شکل

سقف شیبدار طرح منحنی شکل یا گنبدی

سقف‌های منحنی و شیبدار، نوع خاصی از سقف‌ها هستند که پانل‌های تشکیل‌دهنده آن‌ها انحنا دارد، میزان انحنای پانل‌ها ثابت نیست و می‌تواند یک انحنای ملایم باشد یا اینکه به‌شکل قوس کامل طراحی شود.

3.سقف شیبدار تک‌بر

سقف شیبدار تک بر در جنگل

ویژگی اصلی سقف‌های تک‌بر این است که فقط یک ضلع دارند، یعنی یک پانل شیبدار روی دیوارها با زاویه 45 درجه قرار می گیرد و در ساختمان‌هایی که ارتفاع بلندی دارند و با نصب سقف، اشکالی در ورود نور از پنجره‌ها ایجاد نمی‌شود از این سقف‌ها استفاده می‌شود.

به این ترتیب نور کافی به داخل ساختمان وارد می شود، مورد دیگر استفاده از این سقف ها در تراس ساختمان ها است.

4.سقف شیبدار چهاربر

سقف شیبدار چهار بر

سقف‌های مسطح که چهار پانل داشته باشند با نام چهار بر یا سقف فرانسوی شناخته می‌شوند، این سقف‌ها در ساختمان‌های کشورهای اروپایی طرفداران زیادی دارند. طراحی این سقف‌ها به‌شکلی است که پانل‌های پایینی سقف، شیب بیشتری دارند و زاویه‌ی کمتری در آن‌ها مشاهده می‌شود به همین دلیل در صورتی‌ که قصد داشته باشید روی سقف‌ها پنجره نصب کنید، استفاده از این پانل‌ها بهتر است.

5.سقف شیبدار چندبر

سقف‌های غیرمسطح که چند شیب متعدد داشته باشند با نام سقف چندبر شناخته می‌شوند، ویژگی ساختاری این نوع سقف‌ به‌شکلی است که طول تمام اضلاع آن یکسان است و در تمام جهت‌ها گسترده می‌شود و در نهایت تاجی را برای سقف ایجاد می‌کند.

6.سقف شیبدار متقاطع

طراحی این سقف‌ها به‌شکلی است که قسمت‌های مختلف ساختمان را با چند سقف غیرهمسطح  پوشش می‌دهند. با توجه به ‌شکل طراحی هرکدام از سقف‌ها، فاصله‌ی بین آن‌ها خالی می‌ماند که به آن در اصطلاح دره گفته می‌شود و در این بخش‌ها از مصالح ضدآبی استفاده می‌شود که آب باران و برف به داخل ساختمان نفوذ نکند.

انواع مصالح و متریال سقف شیبدار

متریالی که در سقف های شیبدار استفاده میشوند داری تنوع بالایی هستند و در قسمت‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند، مصالح پرکاربرد در سقف‌های شیب‌دار شامل موارد زیر است:

1.سقف شینگل

سقف شیبدار مدل شینگل

سقف‌های شیبدار شینگل به سقف‌هایی گفته می‌شود که با شینگل ساخته می‌شوند، این ماده خاص و شیک جزو مصالح قدیمی مورد استفاده در ساخت سقف است که رنگ‌بندی متنوعی دارد، موجب زیبا شدن ساختمان می‌شود،جلوی نفود برف و باران به ساختمان می شود و از طرف دیگر قیمت این متریال مناسب و کاربرد آن‌ در ساختمان مقرون‌به‌صرفه است.

2.سقف فلزی

سقف شیبدار فلزی

سقف‌های شیبداری که از فلز ساخته می‌شوند، ظاهری مدرن و امروزی به ساختمان می‌بخشند و در رنگ‌ها و سبک‌های متنوعی تولید می‌شوند، با توجه به گران بودن قیمت فلزات، به‌طور طبیعی قیمت اجرا و ساخت این سقف‌ها هم زیاد است اما با توجه به کارایی بالایی که دارند، استفاده از آنها در ساخت سقف برای ساختمان‌های بزرگ و کارخانه‌ها به‌صرفه و منطقی است. این نوع سقف در برابر آسیب‌های محیطی یا شرایط جوی مقاومت و ماندگاری بالایی دارد.

تنها عیب سقف‌های فلزی، این است که در گذر زمان شکل ظاهری‌ آن‌ها تغییر می‌کند.

3.سقف شیبدار چوبی

سقف شیبدار چوبی

در بین انواع سقف‌های شیبدار، سقف‌های چوبی از قدیمی‌ترین پوشش‌ها هستند که در گذشته دردسترس‌ترین مصالح برای پوشاندن سقف‌ بود، اما به‌مرور زمان با استفاده از فناوری‌های مختلف، مصالح متنوعی وارد بازار و جایگزین چوب شد.

فناوری‌ و تکنولوژی مدرن در تولید سقف‌های شیبدار هم تاثیرگذار بوده و انواع مدرن سقف چوبی نظیر سقف چوبی شینگلی و برش‌خورده را هم تولید کرده است. اگرچه این سقف‌های جدید نسبت به قدیمی‌ها مزایایی دارند، اما همچنان ضعف‌های سقف چوبی نظیر قابلیت آتش‌سوزی و عدم مقاومت در برابر رطوبت و دفرمه شدن و تغییر شکل در گذر زمان، برخی از افراد را در انتخاب آن مردد می‌کند.

البته برخی از تولیدکننده‌ها سعی کرده‌اند با تغییر شرایط فراوری چوب‌، احتمال آتش گرفتن آن را کاهش دهند و انواع پوشش چوبی باکیفیت را که مقاومت بیشتری در برابر آتش دارند تولید کنند.

همچنین برای رفع مشکل جذب بالای آب توسط چوب، می‌توان از عایق بی‌رنگ نانو که ضد آب است استفاده کرد.

4.سقف سفالی

سقف شیبدار سفالی

سقف‌های شیبدار سفالی از خاک رس یا مواد سیمانی و یا بتنی ساخته می‌شوند.مزیت استفاده از سفال، مقاومت بالا در برابر فشار وزن بالا است و به‌راحتی خراب نمی‌شوند ولی این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که وزن بالای سقف‌های شیبدار سفالی باعث می‌شود که نصب و اجرای آن‌ها پردردسر بوده و در بازه‌ زمانی طولانی‌تری انجام شود.

5.پوشش ایرانیت

سقف شیبدار ایرانیتی

ایرانیت از فایبرگلاس و پشم شیشه ساخته می‌شود و ظاهری شبیه به موج دارد، وزن سبک و مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی گوناگون باعث می‌شود این سقف‌ها در ساخت سقف کارخانه، کارگاه و پارکینگ‌ها مورد استفاده قرار بگیرند. از لحاظ زیبایی ظاهری نمی‌توان خیلی روی این سقف‌ها حساب کرد، اما به عنوان یک سقف شیبدار ارزان انتخاب مناسبی است.

6.پوشش سقف شیبدار کینگستون

سقف شیبدار کینگستون

برای پوشاندن سقف شیبدار می‌توان از پوشش‌های کینگستون استفاده کرد که برای ساخت آن از ورق گالوانیزه با 8 لایه پروفیل با پشم سنگ عایق‌بندی شده استفاده می‌شود. برخلاف تصور برخی از افراد که گمان می‌کنند این سقف‌ها به دلیل لایه‌های متعدد، وزن سنگینی دارند، سقف کینگستون سبک و مقاوم است. پس اگر به دنبال مصالح مقاوم با طول عمر طولانی هستید، به‌احتمال زیاد، سقف شیبدار کینگستون انتخاب مناسبی برای شماست.

7.پوشش پلی‌کربنات

سقف شیبدار پلی کربنات

پلی‌کربنات ورق‌های چندجداره‌ای هستند که رنگ ندارند و شفاف هستند و به‌آسانی نور را از خود عبور داده و ظاهر زیبایی برای ساختمان ایجاد می‌کنند. استفاده از پلی‌کربنات برای سقف باعث می‌شود اقدامات ساخت و تجهیز ساختمان به‌آسانی انجام شود و زمان زیادی از سازنده نگیرد. همچنین این سقف‌ها در برابر آتش مقاومت بالایی دارند و به‌سرعت شعله‌ور نمی‌شوند. با این تفاسیر در تجهیز سقف مکان‌هایی مانند استخر، پاسیو و حیاط خلوت از این مواد پرکاربرد استفاده می‌شود.

8.آندولین برای سقف‌های شیبدار

سقف شیبدار آندولین

آندولین از نوعی الیاف طبیعی تولید می‌شود که طول عمر بالایی دارد و انعطاف‌پذیری آن زیاد است. همچنین از دیگر ویژگی‌های مطلوب این ماده این است که عایق مناسبی در برابر آب، گرما و سرماست و اجرای آن در ساختمان‌ها موجب کاهش مصرف انرژی هم می‌شود.

این نکته را هم در نظر داشته باشید که در مناطق جغرافیایی که آلودگی یا شرایط آب و هوا، رنگ مصالح ساختمان  را تغییر می‌دهد، می‌توان از آندولین استفاده کرد، زیرا رنگ آن سطحی نیست و به‌راحتی آسیب نمی‌بیند.

بهترین سقف شیبدار

 

اگر قصد اجرا و نصب سقف مدل شیبدار را داشته باشید، قاعدتاً می‌خواهید از هر نظر بهترین سقف شیبدار را انتخاب کنید؛ پس لازم است با ویژگی‌های مهمی که در انتخاب سقف شیبدار باید مورد توجه قرار گیرد آشنا شوید. در ادامه مهم‌ترین موارد در انتخاب سقف غیر مسطح آورده شده است:

هزینه‌ اجرای سقف‌های شیبدار

هزینه‌ اجرای هرکدام از انواع سقف‌های شیبدار با هم تفاوت دارد. برای انتخاب بهترین سقف باید قبل از نصب، هزینه‌ نصب آن را برآورد کنید.

مناسب‌ترین جنس

برای اجرای بهترین سقف‌ شیبدار، لازم است به شرایط اقلیمی منطقه، مساحت ساختمان و کاربری مورد نظر هم توجه کنید.

  • مناطق پر باران:در این مناطق بهتر است جنس آن‌ها طوری انتخاب شود که در برابر آب و رطوبت مقاومت بالایی داشته و در بازه‌ی زمانی کوتاهی خراب نشوند.
  • مناطقی که باد شدید می وزد:در این مناطق، سفال کارایی بالایی ندارد و سنگ مناسب‌ترین و مقاوم‌ترین مصالح است.
  • سوله ها:معمولا از سقف های فلزی استفاده می شود.

ضخامت سقف شیبدار

هرکدام از سقف‌های شیبدار از مواد مختلفی ساخته می‌شوند، بنابراین با توجه به اینکه ضخامت هرکدام از این مواد با هم تفاوت دارد، ضخامت سقف هم متفاوت خواهد بود. اگر می‌خواهید بهترین سقف شیبدار را انتخاب کنید، باید به این ویژگی هم در انتخاب سقف توجه کنید.

میزان شیب سقف

سقف‌های شیبدار به دو شکل سقف شیبدار ساده و طرح‌دار طراحی و اجرا می‌شوند که میزان شیب آن‌ها متفاوت است. میزان شیب سقف‌های ساده، یک یا دو است، درحالی‌که میزان شیب سقف‌های طرح‌دار به اندازه‌ی دو یا بیشتر است. حتی شکل‌ سقف‌های طرح‌دار هم یکسان نبوده و ممکن است به‌صورت نیم‌دایره یا اشکال هندسی چندضلعی باشد.

جمع‌بندی

سقف شیبدار به‌دلیل ظاهر زیبا و ویژگی‌های کاربردی مثل تخلیه‌ی آسان آب باران و برف و کاهش مصرف انرژی، مورد استقبال فراوانی قرار می‌گیرد. در این مطلب سعی کردیم انواع سقف شیبدار را از لحاظ شکل ظاهری، کاربرد و مواد اولیه مورد استفاده دسته‌بندی کنیم. امیدواریم این اطلاعات در انتخاب بهترین سقف شیبدار به شما کمک کنند.

 

دانلود کاتالوگ آشنایی با سقف شیبدار

 

آخرین بروز رسانی : 14 / 10 / 1402

نظرات (4)

  1. مهدی نیک روش
    ۲۳ آبان ۱۴۰۲

    سلام برای ویلای 150 متری در کردان هزینه حدودی اجرای سقف شیدار چقدر می شود؟

    • تیم تولید محتوای کینگستون
      ۲۸ آبان ۱۴۰۲

      با سلام
      برای مشاوره رایگان لطفا با تلفن های دفتر فروش ما تماس بگیرید
      026-34909091
      026-34909143

  2. داوودی
    ۴ دی ۱۴۰۲

    قیمت برای هر متر مربع چقدر هست با لوازم جانبی و…

    • تیم تولید محتوای کینگستون
      ۵ دی ۱۴۰۲

      سلام جناب داوودی برای راهنمایی بیشتر با این شماره تماس بگیرید
      026-34909091
      026-34909143

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *