مقایسه سقف شیروانی و سقف معمولی؛ کدام سقف بهتر است؟

مقایسه سقف شیروانی با سقف معمولی

احتمالا شما هم تا به حال از زیبایی سقف‌های شیبدار ساختمان‌ها شگفت زده شده‌اید؛ اما نمی‌دانستید که مزایای سقف‌های شیبدار چیستند و چرا آن‌ها را به جای سقف‌های معمولی استفاده می‌کنند؟ یا اینکه اگر سقف‌های شیبدار تا این اندازه مفیدند و مزایای زیادی دارند، چرا در همه ساختمان‌ها اجرا نمی‌شوند؟ در مقایسه سقف شیروانی و معمولی باید فاکتورهای مختلفی را مورد بررسی قرار داد تا بتوان بهترین این سقف‌ها را انتخاب کرد. در ادامه مقاله قصد داریم شما را با تفاوت‌های سقف شیروانی و سقف معمولی آشنا کنیم و مزایا و معایب هر کدام از این سقف‌ها را توضیح دهیم.

مقایسه سقف شیروانی و سقف معمولی

مقایسه سقف شیروانی و سقف معمولی

ویژگی‌ها و مزایا و معایب سقف معمولی

سقف‌های معمولی همان سقف‌هایی هستند که در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری شهرها شاهد آن‌ها هستیم. این سقف که با انواع و اقسام زیادی در صنعت ساختمان سازی استفاده می‌شوند، به راحتی قابلیت اجرا دارند و حتی اکیپ‌های نیمه ماهر نیز می‌توانند این سقف‌ها را اجرا کنند. برای اجرای سقف معمولی محدودیت فضا وجود ندارد و می‌توان به صورت بهینه‌تر از ساختمان برای اجرای سقف استفاده کرد. از طرفی ایمنی سقف‌های معمولی در برابر باد بسیار زیاد است و اگر مراحل مقاوم سازی سقف‌ها به صورت اصولی انجام شود، می‌توان شاهد عملکرد مناسب سقف‌ها بود.

در مقایسه سقف شیروانی و سقف معمولی، سقف‌های معمولی دارای یک سری نقاط ضعف نیز هستند که توجه به آن‌ها بسیار حائز اهمیت است. یکی از مهم‌ترین معایب سقف‌های معمولی این است که مقاومت بالایی در برابر بارش باران و برف ندارند. در واقع اگر باران و برف زیادی روی این سقف‌ها ببارد، احتمال آسیب به سقف‌ها بسیار زیاد است. همچنین میزان مقاومت و استحکام سقف‌های معمولی تحت تاثیر کیفیت این سقف‌ها و نوع متریال‌های استفاده شده برای اجرای این سقف‌ها نیز می‌باشد.

مقایسه سقف شیروانی و سقف معمولی

مقایسه سقف معمولی و سقف شیروانی

ویژگی‌ها و مزایا و معایب سقف شیروانی

سقف‌های شیروانی از جمله سقف‌های لوکس و زیبایی هستند که بیشتر برای ساخت خانه و ویلا در مناطق شمالی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سقف‌ها با متریال‌های مختلفی تولید می‌شوند تا بتوانند ایمنی بالایی در هنگام بارش باران و برف داشته باشند. از جمله مزایای سقف‌های شیروانی می‌توان به زیبایی خارق العاده آن‌ها اشاره کرد. این سقف‌ها با المان‌های مختفی در رنگ‌بندی‌های مختلف قابل اجرا هستند. ایمنی آن‌ها در برابر بارش برف و باران بسیار زیاد است. هزینه‌های اجرای سقف شیروانی نسبت به سقف‌های معمولی نیز پایین‌تر است.

در کنار مزایای سقف‌های شیروانی، این سقف‌ها دارای نقاط ضعف و معایبی نیز هستند که توجه به آن‌ها برای افرادی که قصد انتخاب این سقف‌ها را دارند، بسیار حائز اهمیت است. به طور مثال یکی از نقاط ضعف سقف‌های شیروانی، عدم مقاومت این سقف‌ها در برابر باد و طوفان است. همچنین اجرای این سقف‌ها نیاز به اکیپ‌های متخصص دارد و در مقایسه با سقف‌های معمولی، اجرای سقف‌های شیبدار تخصصی‌تر و پرچالش‌تر می‌باشد.

سقف شیروانی بهتر است یا معمولی؟

حال که با ویژگی‌ها و نقاط قوت و ضعف سقف‌های شیبدار و معمولی آشنا شدیم، شاید سوال بسیاری از افراد این باشد که سقف شیروانی مناسب‌تر است یا سقف معمولی؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هر دو سقف‌ها در ایران کاربردهای بسیار زیادی دارند و باید بسته به هدف، محل مورد نظر برای اجرای ساختمان و شرایط ساختمان‌سازی، بهترین این سقف‌ها را انتخاب کند.

برای مناطق جنوبی و شمالی کشور ایران که در نزدیکی دریای خزر و خلیج فارس قرار گرفته‌اند، استفاده از سقف شیروانی بسیار حائز اهمیت است. چون سقف‌های عادی عملا نمی‌توانند ایمنی ساختمان‌ها را تامین کنند و باعث افزایش استهلاک ساختمان به دلیل بارش باران و برف می‌شوند؛ اما بدیهی است که در داخل شهرها که برج‌های بزرگ ساخته می‌شوند، نیازی به اجرای سقف شیروانی نیست. به ویژه اینکه این سقف‌ها نیاز به فضای بیشتری دارند.

سخن پایانی

مقایسه سقف شیروانی و سقف معمولی موضوع اصلی این مقاله بود. هر دوی این سقف‌ها عملکرد بسیار خوبی در ساختمان‌های مختلف با کاربری‌های متفاوت دارند؛ اما موضوع اصلی اینجاست که کاربردهای هر یک از این سقف‌ها با دیگری متفاوت است و باید در هنگام خرید به شرایط آب و هوایی منطقه و همچنین سلیقه ساکنین خانه برای انتخاب بهترین سقف توجه داشته باشید.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *