مقایسه سقف فلزی با سقف شینگل آسفالتی

مقایسه سقف فلزی با سقف شینگل آسفالتی

سقف‌های شینگل آسفالتی که برای اولین بار در سال 1901 معرفی شدند، در مقایسه با سقف‌های شینگل چوبی و سقف‌های سفالی به عنوان گزینه‌ای بادوام‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر مطرح شدند.

در حالی که سقف‌های شینگل در سال 1901 به عنوان یک محصول انقلابی در نظر گرفته می‌شدند، اما با ورود مصالح سقف با ماندگاری طولانی‌تر، قوی‌تر و سازگار با محیط زیست – مانند سقف فلزی – به مرور از محبوبیت آنها کاسته شد.

امروزه، سقف فلزی محبوبیت زیادی پیدا کرده  و دارای محبوبیت جهانی است.

سقف فلزی می‌تواند ظاهری مشابه شینگل آسفالتی داشته باشد، و در عین حال دارای مزایای دیگری همچون طول عمر بیشتر و دوام طولانی‌تر بوده و از نظر انرژی نیز بهره‌وری بهتری دارد. اگرچه هزینه اولیه سقف فلزی کمی بیشتر از شینگل آسفالتی است، اما سقف فلزی اغلب در دراز مدت یک سرمایه‌گذاری بهتر محسوب می‌شود و بازگشت سرمایه بسیار بالاتری را امکان‌پذیر می‌کند.

اگر قرار است بین سقف شینگل آسفالتی و سقف فلزی برای خانه خود تصمیم‌گیری کنید، ادامه مطلب را بخوانید

سقف شینگل آسفالتی چیست؟

شینگل آسفالتی معمولاً با مصالح اولیه‌ای مانند نمد یا فایبرگلاس ساخته می‌شود. این مواد اولیه با آسفالت که یک محصول برپایه نفت است پوشش داده می‌شود و به عنوان یک عامل ضدآب عمل می‌کند. همچنین، سطح رویی آن با ریزدانه‌های معدنی یا سرامیکی پوشانده شده است که از پوشش آسفالت در برابر اشعه یو وی و سایر عناصر محافظت می‌کند.

دو سبک متداول شینگل آسفالتی عبارتند از شینگل سه لبه و شینگل معماری.

شینگل سه لبه نازک‌تر بوده و از نظر اندازه یکسان است، در حالی که شینگل معماری ضخیم‌تر بوده و اندازه و شکل‌های متفاوتی دارد تا بتوان عمق و بُعد را در طراحی سقف ایجاد کرد.

یکی از مهم‌ترین مزایای شینگل آسفالتی قیمت آن است. شینگل آسفالتی به عنوان ارزان‌ترین مصالح سقف شناخته شده است. اما قیمت پایین یک کالا ارتباط مستقیمی با کیفیت آن کالا دارد. شینگل آسفالتی از نظر کیفیت، دوام، طول عمر و بهره‌وری انرژی کاستی‌های متعددی دارد.

بزرگ‌ترین عیب شینگل آسفالتی طول عمر آن است.

شینگل‌های آسفالتی باید هر 12 سال یک‌بار تعویض شوند. در صورتی که تصمیم دارید پنل‌های خورشیدی را به سقف خود اضافه کنید، این مسئله نیز نکته قابل توجهی است، زیرا پنل‌های خورشیدی به راحتی می‌توانند 25 سال یا بیشتر از آن دوام بیاورند.

یکی دیگر از ایرادات عمده‌ی شینگل آسفالتی دوام آن است.

شینگل آسفالتی پس از چند سال قرار گرفتن در معرض عناصر مختلف، مستعد ترک خوردن یا تاب برداشتن در قسمت لبه‌ها است. مالکان خانه در مناطق مستعد بارش تگرگ، وزش بادهای شدید، وقوع گردباد یا طوفان باید مصالح سقف بادوام‌تری را در نظر داشته باشند، زیرا مصالح مورد استفاده در سقف می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در حق بیمه آنها داشته باشد؛ چرا که شرکت‌های بیمه، خانه‌های دارای سقف‌های بادوام‌تر را ترجیح می‌دهند.

سقف فلزی چیست؟

سقف‌های فلزی به دلیل دوام، طول عمر و بهینه‌سازی انرژی، قرن‌ها در بخش صنعتی مورد استفاده قرار گرفته‌اند. با این حال، این نوع سقف‌های شیروانی به طور گسترده در محیط‌های مسکونی استفاده نمی‌شدند، زیرا به نظر اغلب مالکان «خیلی صنعتی به نظر می‌رسیدند».

اما زمانی که در سال 1957 سقف فلزی با روکش سنگ معرفی شد، این دیدگاه تغییر کرد.

هنگامی که سقف فلزی با روکش سنگ وارد بازار شد، استحکام بالای سقف فلزی را بدون ظاهر صنعتی برای مالکان خانه به ارمغان آورد.

سقف‌های فلزی با روکش سنگ از ورق‌های فولادی ساخته شده و سپس با پودر سنگ پوشانده می‌شوند و انعطاف‌پذیری در شکل، همراه با طیف وسیعی از رنگ‌ها و بافت‌ها را برای شبیه‌سازی ظاهر مصالح سنتی مانند شینگل آسفالتی، کاشی‌های سفالی و شینگل چوبی فراهم می‌کنند.

سقف فلزی علاوه بر اینکه یکی از مقاوم‌ترین و بادوام‌ترین سقف‌های موجود در بازار است، یکی از بهترین سقف‌ها در عایق انرژی و سازگار بودن با محیط زیست نیز می‌باشد.

 سقف شینگل آسفالتی یا سقف فلزی؟ کدام بهتر است؟

حالا، از بین سقف شینگل آسفالتی و سقف فلزی کدام بهتر است؟

در جدول زیر، با قرار دادن هزینه، بازگشت سرمایه، طول عمر، بهره‌وری انرژی، زیست‌پایشی، دوام و تعمیر و نگهداری دو سقف شینگل آسفالتی و سقف فلزی، می‌توانید این دو سقف شیبدار را با یکدیگر مقایسه کنید.

نوع سقف شینگل آسفالتی سقف فلزی
هزینه نقطه قوت: هزینه اولیه مقرون‌به‌صرفه‌تر نقطه ضعف: هزینه اولیه بالاتر
بازگشت سرمایه نقطه ضعف: ارزش بلند مدت پایین‌تر نقطه قوت: ارزش بلند مدت بالاتر
طول عمر نقطه ضعف: 15-30 سال نقطه قوت: 40-70 سال
بهره‌وری انرژی نقطه ضعف: بازتاب حرارت ضعیف، بهره‌وری انرژی ضعیف نقطه قوت: یکی از بهترین سقف‌ها در عایق انرژی است
مسائل محیط زیستی
نقطه ضعف: ضایعات غیرقابل بازیافت نقطه قوت: 100 درصد قابل بازیافت
دوام نقطه ضعف: مستعد آسیب‌های جوی نقطه قوت: مقاوم در برابر آسیب‌های جوی
تعمیر و نگهداری نقطه ضعف: نیاز به نگهداری و مراقبت زیادی دارد نقطه قوت: نیاز به نگهداری و مراقبت کمی دارد

در حالی که هزینه نصب شینگل آسفالتی کمی پایین‌تر است، اما بازگشت سرمایه بلند مدت سقف فلزی اغلب آن را به گزینه بهتری برای سرمایه‌گذاری تبدیل می‌کند. نادیده گرفتن نقطه قوت بازگشت سرمایه سقف‌های فلزی سخت است و دلیل عمده‌ی آن نیز دوام بیشتر آنها است.

سقف‌های فلزی در برابر تغییرات جوی مقاوم هستند و می‌توانند در آزمون مقاومت برخی از سخت‌ترین شرایط جوی دوام بیاورند.

سقف‌های فلزی می‌توانند همه چیز را تحمل کنند، از بادهای شدید گرفته تا بارش تگرگ و تقریباً هر چیزی که سرمنشأ آن از نیروهای طبیعت باشد، از جمله:

  • آتش‌سوزی: سقف‌های فلزی به عنوان یک ماده غیرقابل احتراق دارای بالاترین درجه آتش‌سوزی کلاس 4 هستند.
  • طوفان‌ها و گردبادها: برخی از محصولات سقف فلزی، مانند سقف فلزی کینگستون، الزامات یک منطقه طوفانی همراه با سرعت باد زیاد مانند برخی شهر های ایران را، که دارای سخت‌ترین شرایط ساختمانی برای مقاومت در برابر باد در سطح کشور است، برآورده می‌کند.
  • زلزله: در مناطق زلزله‌خیز، سقف‌های فلزی می‌توانند در برابر زلزله مقاومت کنند و استحکام تقویت کنندگی ساختمان را فراهم کنند.
  • رطوبت و نمک هوا: سقف‌های فلزی در برابر زنگ‌زدگی و اکسیداسیون مقاوم هستند.
  • برف و یخ: سقف‌های فلزی غیرمتخلخل می‌توانند چرخه‌های یخ‌زدگی و ذوب مکرر را تحمل کنند.

سقف فلزی در موارد زیر نیز برتری‌های خود را به نمایش می‌گذارد:

  • طول عمر: سقف‌های فلزی یکی از مصالح بام با طول عمر زیاد هستند که سه برابر بیشتر از مصالح سقفی سنتی مانند شینگل آسفالتی که هر 12 سال یک‌بار نیاز به تعویض دارند، دوام می‌آورند.
  • هزینه‌های تعمیر و نگهداری: برخلاف شینگل آسفالتی، سقف‌های فلزی نیاز کمی به تعمیر و نگهداری دارند.
  • وزن: شینگل آسفالتی سنگین است و برای تحمل وزن نیاز به یک سازه حمایتی قوی دارد که می‌تواند باعث افزایش هزینه‌های نصب شود. سقف سنگین برای خانه‌هایی در مناطق مستعد زلزله، وزش بادهای شدید یا بارش برف سنگین ایده‌آل نیست. سقف فلزی یکی از سبک‌ترین مصالح سقف موجود در بازار است.
  • بهره‌وری انرژی: سقف‌های فلزی یکی از بهترین مصالح سقف در زمینه مصرف بهینه انرژی هستند زیرا گرما را منعکس کرده و از خانه دور می‌کنند. اما شینگل آسفالتی مانند یک اسفنج گرمای خورشید را به خود جذب کرده و حتی تا مدت‌ها پس از غروب خورشید همچنان گرما را به داخل خانه منتقل می‌کند.
  • سازگار با محیط زیست: سقف‌های فلزی صددرصد قابل بازیافت بوده و محصولی تجدیدپذیر هستند. در مقایسه با سقف‌های شینگل آسفالتی مبتنی بر نفت که سالانه بیش از 11 میلیون تن زباله را به محل‌های دفن زباله وارد می‌کنند، این یک مزیت بزرگ محسوب می‌شود.

 

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *