بهترین متریال برای سقف ساختمان کدام است؟

انواع متریال برای ساختمان

سقف، اولین خط دفاعی خانه شما در برابر عناصری مانند باد و باران، رعد و برق و طوفان و … است؛ بنابراین هنگام جستجوی بهترین متریال برای سقف ساختمان، باید چندین ویژگی را ارزیابی کنید تا مشخص شود کدام‌ یک برای خانه، منطقه و اولویت‌های مدنظر شما بهترین گزینه است. در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد بهترین متریال برای سقف ساختمان صحبت کنیم.

شما باید در زمان انتخاب متریال سقف ساختمانی خود به موارد زیر دقت کنید:

  • انواع مختلف مصالح سقفی رایج
  • کدام متریال سقفی بیشترین دوام را دارد؟
  • کدام مصالح سقفی مقاومت بیشتری دارند؟

انواع مختلف مصالح سقفی رایج

آسفالت

آسفالت قیمت ارزانی دارد و به همین دلیل گزینه مناسبی است. با این حال، آسفالت باید هر 10 سال یک‌بار تعویض شود؛ این متریال در آب و هوای نا مناسب حتی زودتر از این زمان هم نیاز به تعویض خواهد داشت. این آسفالت که از نفت تهیه شده و در حفظ انرژی ضعیف عمل می‌کند، برای پروژه‌های سقف‌سازی با قیمت ارزان ایده‌آل است؛ پروژه‌ای که طول عمر و عملکرد متریال در اولویت نباشد.

سقف سفالی و بتنی

سقف‌های کاشی سفالی که برای ساختمان‌های مدیترانه‌ای یا اسپانیایی ایده‌آل هستند، از خاک رس قالب‌گیری و ساخته شده و سپس در دمای بالا پخته می‌شوند. این نوع سقف‌ها را می‌توان از بتن نیز ساخت. سقف‌های سفالی زیبایی خاصی دارند و درعین‌حال بسیار ظریف هستند. این متریال می‌تواند جزو بهترین متریال برای سقف ساختمان محسوب شود؛ اما به‌ قدری ظریف است که حتی راه رفتن روی آن می‌تواند به آن آسیب بزند.

سقف فلزی

سقف‌های فلزی را می‌توان از انواع فلزات مختلف ازجمله آلومینیوم و فولاد ساخت. فلز به‌‌دلیل دوام و طول عمر، یکی از بهترین متریال‌ها برای سقف ساختمان بوده و بسیار پرطرفدار است. درست است که سقف فلزی کمی گران‌تر از سقف‌های آسفالت است، اما دو تا سه برابر دوام بیشتری هم دارد. همچنین یکی از کم‌مصرف‌ترین و پایدارترین و زیباترین مصالح سقفی است! به‌عنوان مثال، تایل سنگریزه ای ، رنگ‌های زنده و بافت‌ خاصی را ارائه می‌کند.

سقف چوبی

سقف چوبی زمانی رایج‌ترین و بهترین متریال برای سقف ساختمان بوده است، اما امروزه، تنها دلیل قابل قبول برای استفاده از سقف چوبی، زیبایی‌شناسی است؛ زیرا سقف‌های چوبی نیاز به نگهداری مداوم و انواع عملیات شیمیایی برای افزایش طول عمر دارند.

کدام متریال سقفی بیشترین دوام را دارد؟

وقتی صحبت از مصالح سقفی می‌شود، ارزان‌ترین گزینه نمی‌تواند بهترین باشد. برای نمونه، آسفالت را در نظر بگیرید. اگرچه نصب اولیه آن ارزان‌تر است، اما این سقف‌ها را باید هر 10سال یک‌بار تعویض کرد. طول عمر آسفالت با قرار گرفتن مکرر در معرض عناصر مختلف مانند آب و هوای نامناسب می‌تواند حتی کوتاه‌تر از این زمان هم باشد. اگر مجبور باشید هر ۱۰ سال یک‌بار یا حتی زودتر سقف خانه خود را تعویض کنید، در درازمدت هزینه زیادی برای شما خواهد داشت.

در این قسمت به طول عمر متریال سقفی مختلف اشاره می‌کنیم:

  • شینگل آسفالت: 8 تا 10 سال
  • سقف سفالی و بتنی: 40 سال
  • سقف فلزی سنگریزه ای: 50 سال
  • سقف چوبی:15 تا 20 سال

کدام مصالح سقفی مقاومت بیشتری دارند؟

همان‌طور که گفتیم، سقف، اولین خط دفاعی برای محافظت از خانه شماست؛ بنابراین باید ارزیابی کنید که کدام متریال سقفی در برابر شرایط آب و هوایی منطقه شما مقاوم‌تر عمل می‌کند. به‌عنوان مثال، خانه‌ها در مناطق کوهستانی ایران به سقفی مقاوم در برابر باد و طوفان نیاز دارند که بتواند در برابر بادهای شدید، باران‌های شدید و رطوبت مقاومت کند.

هنگامی که مقاومت سقف در اولویت است، با توجه به جغرافیای محل سکونت خود، به‌دنبال متریال سقفی باشید که توانایی مقاومت در مقابل این موارد را داشته باشد:

  • تگرگ: بالاترین درجه تأثیر کلاس 4
  • آتش: درجه ۴ آتش‌سوزی
  • طوفان‌ها، گردبادها و بادهای شدید
  • هوای مرطوب: حواستان باشد که متریال سقفی بتواند در برابر زنگ‌زدگی و اکسیداسیون در محیط‌های مرطوب مقاومت کند
  • برف و یخ: به‌دنبال متریالی سبک که بتواند در برابر برف و یخ مقاومت کند

ویژگی‌های مهم در انتخاب بهترین متریال برای سقف ساختمان

از آنجایی که هر پروژه با دیگری متفاوت است، هنگام جستجوی بهترین متریال برای سقف ساختمان بر اساس اهداف و انتظارات پروژه خود، باید ویژگی‌های خاصی را اولویت‌بندی کنید:

۱. بهره‌وری انرژی

سقف‌های فلزی یکی از کم‌مصرف‌ترین مصالح سقفی هستند، زیرا گرما را منعکس می‌کنند. برای نمونه، کاپوت فلزی ماشین را در نظر بگیرید؛ حتی با وجود تابش نور خورشید به روی کاپوت و گرمای موتور در زیر کاپوت، این کاپوت فلزی پس از پارک‌کردن خودرو و خاموش‌شدن موتور، به‌سرعت خنک می‌شود! در عرض چند دقیقه، گرمای کاپوت فلزی از بین می‌رود و هنگام لمس آن، احساس می‌کنید که خنک شده است. علاوه بر این، شما می‌توانید هزینه‌های سرمایش محیط را با استفاده از سقف فلزی تا 25 درصد کاهش دهید. در نقطه مقابل، سقف زونا آسفالت، گرما را مانند یک اسفنج جذب کرده و آن را به داخل خانه منتقل می‌کند.

۲. پایداری

تقاضا برای محصولات کم‌مصرف، پایدار و سازگار با محیط زیست بسیار زیاد است و انواع متریال سقفی هم از این قاعده مستثنی نیستند. فلز نه‌تنها 100% قابل بازیافت است و دورریز زباله را حذف می‌کند، بلکه طول عمر طولانی سقف فلزی، نیاز به تعویض مکرر سقف را از بین می‌برد. برعکس فلز، از آنجایی که شینگل آسفالتی باید حدودا هر 10 سال یک‌بار تعویض شود، سالانه ۱۱ تا ۱۳ میلیون تن ضایعات آسفالت در محل دفن زباله تخلیه می‌شود.

۳. وزن

هنگام انتخاب بهترین متریال برای سقف ساختمان، وزن اغلب نادیده گرفته می‌شود؛ در حالی که سنگین‌بودن سقف، نکته‌ مثبت و ایده‌آلی نیست. سقف فلزی یکی از سبک‌ترین متریال سقفی موجود در بازار است. ویژگی‌های سقف فلزی سبک به شرح زیر است:

  • نسبت بالای مقاومت به وزن که استحکام برشی تقویت‌کننده‌ای را به عرشه سقف می‌افزاید
  • عدم نیاز به تقویت یا ساخت‌ و ساز اضافی برای تحمل وزن سقف

۴. تعمیر و نگهداری کم

هیچ مالکین نمی‌خواهد دائماً در حال بازسازی ملک خود باشد. برخی از متریال سقفی نیاز به تعمیر و نگهداری مداوم دارند؛ اما سقف فلزی این‌طور نیست و طول عمر بسیار زیادی دارد.

۵. گارانتی

گارانتی نشان می‌دهد که سازنده سقف از کیفیت محصول خود اطمینان دارد. به‌دنبال سقفی باشید که گارانتی داشته باشد و حتماً متن دقیق آن را بخوانید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم در مورد انواع سقف شیروانی ساختمانی صحبت کنیم و بهترین متریال برای سقف ساختمانی را به شما معرفی کردیم. از اینکه تا انتهای مقاله ما را همراهی کردید، متشکریم. امیدواریم با مطالعه این مطلب، اطلاعات مورد نیاز خود را به‌دست آورده باشید.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *