سقف‌ شیب‌دار چوبی یا سقف‌ فلزی ؛ کدام‌یک برای خانه شما بهتر است؟

مقایسه سقف فلزی با سقف چوبی

در قرن ۱۹، سقف‌های شیب‌دار چوبی، یکی از پرطرفدارترین مصالح برای ساخت سقف خانه‌ها، در ایالات متحده امریکا بودند. اگرچه سقف‌های چوبی در دهه ۱۸۰۰ به‌عنوان یک راه بادوام و مقرون به صرفه مورد توجه قرار گرفته بود، اما در سال‌های دهه ۱۹۰۰ با ورود مصالح مقرون به‌صرفه‌تر، بادوام‌تر و کم‌هزینه‌تر به بازار ،این سقف‌‌های چوبی تا حدودی از مرکز توجه دور شدند. افزایش نگرانی‌های زیست محیطی در مورد جنگل‌زدایی و صنعت بهره‌برداری از درختان نیز در کاهش محبوبیت این نوع سقف‌ها موثر بود.

این روزها،‌ سقف‌های چوبی خیلی روی بورس نیستند. با وجود این،‌ مالکانی که علاقه‌مند به جذابیت روستایی  این سقف‌های شیب‌دار چوبی هستند،‌ در یافتن محصولی شبیه به آن، ‌خیلی هم بد اقبال نبوده‌اند.

بسیاری از مالکان خانه‌ها  وقتی که می‌بینند سقف‌های فلزی با داشتن همان ظاهر زیبای سقف‌های چوبی روستایی، قدرت و دوامی که از یک فلز انتظار می‌رود را دارند، متعجب می‌شوند. در ادامه به سوالاتی که ممکن است مالکان برای انتخاب یک سقف مناسب با آن‌ها روبه‌رو شوند را پاسخ داده‌ایم.

 

 

سقف شیب‌دار چوبی چیست؟

برای ساخت سقف شیب‌دار چوبی، از چوب درخت‌های سرو، صنوبر و کاج استفاده می‌کنند. تخته‌های چوبی بزرگ این درخت‌ها به قطعات کوچک‌تر تقسیم شده و پوشش چوبی ساخته می‌شود. این قطعات سطحی بافت‌دار و خشن و انتهایی باریک و ناصاف دارند که ظاهر روستایی به آن‌ها داده است.

در بسیاری از موارد به جای اصطلاح سقف شیب دار چوبی از عبارت پوشش شینگل چوبی استفاده می‌شود. اما به‌طور کلی، سقف های چوبی کمی نازک‌تر از شینگل‌های چوبی بوده و دارای قسمت انتهایی پهنی هستند که به سمت لبه‌ها باریک‌تر می‌شود. یعنی کمی در ظاهر باهم متفاوتند.

سقف شیب‌دار چوبی برای خانه‌هایی که می‌‌خواهند ظاهر روستایی و سنتی را با رنگ‌های طبیعی چوب داشته باشند، بهترین انتخاب است. اما متاسفانه سقف‌های چوبی شیب‌دار، یک فهرست طولانی از مشکلات را هم دارند که لازم است برای جلوگیری از وقوع آن‌ها، به‌صورت مرتب برای نظافت، ‌تعمیر، از بین بردن حشرات و تعویض قطعات آسیب‌دیده اقدام کرد. وقتی بحث دوام و زیبایی در میان باشد، این سقف‌ها  ضعف‌های ساختاری هم دارند که عبارتند از:

  • قطعات سقف در معرض تابش نور خورشید و باد و باران به مرور به رنگ خاکستری درمی‌آیند.
  • چفت و بست‌های این قطعات به مرور و در معرض تغییرات رطوبت محیط، سست خواهند شد.
  • قارچ و باکتری‌های دیگر در این نوع سقف‌ها رشد می‌کنند که نیاز به سم‌پاشی دارند.
  • این قطعات در برابر آتش‌سوزی مقاومت ندارند. به‌همین دلیل برای مناطقی که در معرض آتش‌سوزی هستند نه تنها توصیه نمی‌شوند بلکه شامل بیمه نیز نیستند.

سقف فلزی چیست؟

 

 

برای قرن‌ها، سقف‌ فلزی به دلیل دوام، طول عمر و نگهداری آسان، بهترین انتخاب برای مناطق صنعتی بوده است. اما در قرن بیستم محبوبیت سقف فلزی در مناطق مسکونی به دلیل همان ظاهر صنعتی، کمتر شده است.

این موضوع در سال ۱۹۵۷ و با ورود سقف فلزی با روکش سنگی ( تایل های سنگریزه ای)  به بازار تغییر کرد. درحالیکه تمام انواع تولیدات سقف فلزی، ظاهر و دوام کلاس صنعتی را به رخ می‌کشیدند،‌ بعضی از جنس‌های سقف‌ فلزی مانند سقف‌های آلومینیوم، مس، شیاردار و لبه ایستاده، برای نشان دادن ظرافت و انعطاف‌پذیری طراحی، ضعیف عمل می‌کردند.

اما سقف فلزی با روکش سنگی، به مالکان قدرت اجرایی خوبی می‌دهد که تنها فلز می‌تواند بدون هیچ آسیبی به سبک طراحی،‌ از عهده آن برآید.

سقف‌‌های فلزی با روکش چوبی که از قطعات فولاد با روکش گرانول سنگ ساخته شده‌اند،‌ طیف وسیعی از رنگ‌ها، مدل‌‌‌‌ها و بافت‌ها را شامل می‌شوند و یادآور ظاهر سقف‌های سنتی مانند شینگل‌های آسفالت، کاشی‌های سفالی و قطعات چوبی هستند.

کدام‌یک بهتر است: سقف‌ شیب‌دار چوبی یا سقف‌ فلزی؟

حالا سوال این‌جاست که کدام‌یک از این دو بهترند؟ سقف شیب‌دار چوبی یا سقف فلزی؟

سقف فلزی از نظر ظاهری، ‌دوام و ماندگاری به نظر مقاوم‌تر می‌آید:

  • طول عمر سقف فلزی، بیشتر از سایر سقف های سنتی مثل سقف‌های چوبی است.
  • سقف‌های فلزی، طوری مهندسی شده‌اند که در برابر شرایط سخت آب و هوایی مقاومت داشته باشند. شرایطی مانند تگرگ، ‌آتش‌سوزی، طوفان، گردباد، بادهای شدید،‌ زلزله و برف و یخ از مواردی هستند که این سقف‌ها در برابر آن‌ها ایمن‌سازی شده‌اند.
  • سقف‌های فلزی یکی از بهترین انواع سقف برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی هستند که می‌توانند هزینه‌های سرمایشی را تا ۲۵ درصد کاهش دهند.
  • شرکت‌های بیمه به سقف‌های فلزی علاقه دارند. خانه‌های با سقف فلزی تا ۳۵ درصد کمتر شامل حق بیمه می‌شوند. (مطمئن شوید که با مسئول بیمه منطقه خود در مورد تخفیف‌های بیمه صحبت کنید.)
  • سقف‌های فلزی جدید، ارزش قیمت خانه را تا سقف ۶ درصد بالا خواهند برد.

با وجود سقف‌های فلزی با روکش سنگی، مالکان خانه‌ها نیازی ندارند که بین زیبایی و دوام یکی را انتخاب کنند. چون این سقف‌ها هر دو مورد را تامین می‌کنند.

مقایسه سقف های فلزی با سفغ های سفالی

 

 

 

 

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *